Arbeidsmediation

Aan iedereen is gedacht, we zijn in goed gesprek.

Heeft u een geschil met uw werkgever? Zit u ziek thuis door een conflict op de werkvloer? Zijn er problemen tussen werknemers onderling waardoor het productieproces wordt beïnvloed? Dan kan arbeidsmediation een oplossing bieden. Arbeidsmediation is een vorm van conflictoplossing zonder rechter, maar met begeleiding van een onafhankelijke mediator.

Wat is arbeidsmediation?

Mediation is een vorm van conflictoplossing waarbij u samen, onder begeleiding van een onafhankelijke mediator, het arbeidsconflict oplost. Deze mediator is dus geen rechter die een beslissing oplegt, maar een onafhankelijke en neutrale gespreksleider die samen met u op zoek gaat naar een oplossing of doorbreking van de impasse waarin u zit.

Is een arbeidsgeschil geschikt voor mediation?

Veel arbeidsgeschillen zijn geschikt om door middel van mediation op te lossen. Dit kan indien beide partijen tot mediation bereid zijn.

Mediation is een geschikt middel als u:

  • zelf invloed wilt uitoefenen op het uiteindelijke resultaat zonder dat een rechter een beslissing moet geven;
  • bereid bent serieus met uw werkgever/werknemer in gesprek te gaan en zijn standpunten aan te horen;
  • het belangrijk vindt dat de verhouding met uw werkgever/werknemer (ook na een eventueel ontslag) normaal blijft of in elk geval op een zakelijke wijze kan worden afgesloten;
  • een eventueel vertrek van een werknemer goed wilt laten begeleiden, vormgeven en vastleggen zonder tussenkomst van de rechter

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij uw conflict?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.